Kochani, łapcie przepis na Quesadillę ze szpinakiem
1 tortilla pełnoziarnista
3 garście szpinaku
3 pieczarki
1/3 cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka passaty pomidorowej
60g mozzarelli
1 łyżka jogurtu
sól oraz pieprz
1 łyżeczka oliwy
Jak przygotować?
1. Obierz, pokrój i podsmaż na oliwie pieczarki, cebulę oraz czosnek
2. Dodaj szpinak i przypraw solą i pieprzem
3. Podsmaż wszystko przez chwilę, na koniec dodaj jogurt i wymieszaj
4.Placek rozłóż na rozgrzanej patelni (bez oleju), na połowie rozsmaruj passatę oraz dodaj masę szpinakową
5. Na wierzch zetrzyj ser i przykryj składniki drugą połową placka
6. Podgrzej tortillę z dwóch stron, aż placek się zarumieni i ser się roztopi
7. Pokrój na kawałki i skrop odrobiną oliwy.
Porcja około 470 kcal
Smacznego!