Polityka Prywatności i plików cookies
Dane osobowe przetwarzane są zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady
(UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z
przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO), ustawą o ochronie danych osobowych z dnia
10 maja 2018 r. oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne.
Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki
wyraziliście Państwo zgodę.

  1. Informacje ogólne
  2. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem url:
    www.zdrowy-przepis.pl
  3. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: Poradnia dietetyczna
    Zdrowy Przepis Wioleta Nawrocka, ul. ks. Karola Śmiecha 65, 34-350 Żabnica
  4. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: info@zdrowy-przepis.pl
  5. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych
    podanych dobrowolnie w Serwisie.
  6. Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:
    • Obsługa zapytań przez formularz
    • Prezentacja oferty lub informacji
    • Realizacja zamówionych usług
    • Prowadzenie systemu komentarzy
  7. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu
    w następujący sposób:
  8. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, które zostają
    wprowadzone do systemów Operatora.
  9. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw.„ciasteczka”).
  10. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora
  11. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych są chronione w warstwie transmisji
    (certyfikat SSL). Dzięki temu dane osobowe i dane logowania, wprowadzone na stronie, zostają
    zaszyfrowane w komputerze użytkownika i mogą być odczytane jedynie na docelowym
    serwerze.
    2.Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne.
    3.Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego
    oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co
    w szczególności oznacza regularne aktualizacje komponentów programistycznych.
  12. W celu ochrony danych Operator regularnie wykonuje kopie bezpieczeństwa
  13. Hosting
    1.Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: lh.pl
  14. Dane firmy hostingowej: LH.pl Sp. z o.o., ul. ks. Jakuba Wujka 7/26 ,61-581 Poznań
    NIP: 7831711517 REGON: 302693647
  15. Pod adresem https://www.lh.pl/ możesz dowiedzieć się więcej o hostingu i sprawdzić
    politykę prywatności firmy hostingowej.
  16. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych
  17. W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym
    odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy lub do
    zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze.
    Dotyczy to takich grup odbiorców:
    • firma hostingowa na zasadzie powierzenia
    • kancelarie prawne i windykatorzy
    • operatorzy płatności
    • upoważnieni pracownicy i współpracownicy, którzy korzystają z danych w celu
    realizacji celu działania strony
    • firmy, świadczące usługi marketingu na rzecz Administratora
  18. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie dłużej, niż jest to konieczne do
    wykonania związanych z nimi czynności określonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu
    rachunkowości). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie będą przetwarzane dłużej
    niż przez 3 lata.
  19. Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:
    • dostępu do danych osobowych Ciebie dotyczących,
    • ich sprostowania,
    • usunięcia,
    • ograniczenia przetwarzania,
    • oraz przenoszenia danych.
  20. Przysługuje Ci prawo do złożenia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3
    c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych
    interesów realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo
    sprzeciwu nie będzie mogło być wykonane w przypadku istnienia ważnych prawnie
    uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Ciebie interesów, praw i
    wolności, w szczególności ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  21. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych
    Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  22. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
  23. W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane czynności polegające na zautomatyzowanym
    podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu świadczenia usług w ramach zawartej
    umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpośredniego.
  24. Dane osobowe nie są przekazywane od krajów trzecich w rozumieniu przepisów o ochronie
    danych osobowych. Oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren Unii Europejskiej.
  25. Informacje w formularzach
  26. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane osobowe, o
    ile zostaną one podane.
  27. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  28. Serwis, w niektórych wypadkach, może zapisać informację ułatwiającą powiązanie danych
    w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego formularz. W takim wypadku
    adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu url strony zawierającej formularz.
  29. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego
    formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu
    handlowego, rejestracji usług itp. Każdorazowo kontekst i opis formularza w czytelny sposób
    informuje, do czego on służy.
  30. Logi Administratora
    1.Informacje zachowaniu użytkowników w serwisie mogą podlegać logowaniu. Dane te są
    wykorzystywane w celu administrowania serwisem.
  31. Istotne techniki marketingowe
  32. Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez Google Analytics
    (Google Inc. z siedzibą w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej usługi danych
    osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Usługa bazuje na wykorzystaniu ciasteczek
    w urządzeniu końcowym użytkownika. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika
    gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować
    informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia:
    https://www.google.com/ads/preferences/
  33. Uaktualnienia Polityki Prywatności
    Strona Internetowa zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać
    tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania Strony
    Internetowej lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego
    prawem.
  34. Kontakt
    W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa
    Państwa danych osobowych zachęcamy do kontaktu:
    Poradnie dietetyczna Zdrowy Przepis Wioleta Nawrocka
    Ul. ks. Karola Śmiecha 65, 34-350 Żabica
    info@zdrowy-przepis.pl
  35. Informacja o plikach cookies
  36. Serwis korzysta z plików cookies.
  37. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki
    tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i
    przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają
    nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu
    końcowym oraz unikalny numer.
  38. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies
    oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  39. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
  40. utrzymanie sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi
    na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  41. realizacji celów określonych powyżej w części „Istotne techniki marketingowe”;
  42. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session
    cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które
    przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia
    strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki
    cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w
    parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  43. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj
    domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika.
    Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka
    internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie
    plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja
    przeglądarki internetowej.
  44. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności
    dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  45. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu
    wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu podmioty, w
    szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w USA), Facebook (Facebook
    Inc. z siedzibą w USA), Twitter (Twitter Inc. z siedzibą w USA).
  46. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?
  47. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia
    przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów
    uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w
    skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
  48. W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową,
    której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    • Edge
    • Internet Explorer
    • Chrome
    • Safari
    • Firefox
    • Opera
    Urządzenia mobilne:
    • Android
    • Safari (iOS)
    • Windows Phone